السلام عليكم ورحالسلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اخواتى فى المنتدى الكريم
هل علينا الصيف ولابد من وصفات تبرد عالقلوب
واليوم اقدم لكن باذن الله حلى جميل ورائع انا شخصيا بعتبره الحلى المفضل لى صيفا وشتاءا وخريفاا وربيعا كمان الا وهو
الكريم كراميل
ان شاء الله سأوافيكن بالطريقه المثلى له والبعيده عن رائحه الببض لكل ما تعانى من رائحته فى الكريم كراميل
المقادبر بسيطه للغايه وحتى لا تغلبى نفسك
فلكل كوب حليب كبير
ببضتان كبيرتان
ملعقتان كبيرتان سكر
ملعقتان صغيرتان فانيليا
الطريقه
انا استخدمت ثلاث اكواب حليب
و6 بيضات
6 ملاعق سكر
6 ملاعق صغبره فانيليا
لا تنزعجى من كميه الفانيلبا ولكن لاحظى ان البيض كببر
وللكراميل
كوب سكر
الطربقه
نضع السكر عالنار فى طاسه ونقلب
فى البدايه ستشعرى انه تيجمد ويلتصق ولكن مع التقليب سيذوب وعندما يتحول للون الذهبى اطفأى النار وتأكدى من عدم وجود اى تكتلات للسكر
هذه العملبه تستغرق دقائق فقط وانتبهى حتى لا يحترق منك السكر
صبى الكراميل فى القوالب المعده للدخول فى الفرن او فى صينيه
انا استخدمت الصينيه وقوالب ايضا
ثم نترك الصينبه جانبا وستلاحظى ان الكرامبل تجمد جدا واصبح صلب وكأنه زجاجى لا تنزعجى
وجانبا نذوب السكر فى الحلبب وعالبارد بدون تسخبن ونتركه جانبا
ونضع الببض فى طبق واسع ومعه الفانيليا
ونضرب بالمضرب اليدوى او شوكه جيدا
وبعدها نضع على البيض نصف كميه الحلبب المذاب فبه السكر ونقلب
ثم نصب الخليط عالكميه المتبقيه من الحليب
ثم نعود ونصفى الخليط فى مصفاه للتخلص من اى تكتلات فى البيض
ونصب الخليط عالكراميل فى الصينيه أواالقوالب
ونضع الصينيه ذاتها او القوالب فى صينيه اكبر بها ماء
كحمام مائى وندخلهم الفرن لمده ساعه على حراره 180 فى الرف المتوسط
ونختبر النضوج بعود خشبى زى الكيكه بالظبط
ونترك القوالب تهدأ وندخلها التلاجه مده ثلاث ساعات ممكن اكتر وليس اقل
وعند التقديم نمشى بجانب الحواف بعود خشبى حتى نتخلص من الالتصاق ونقلب القالب فى صينيه التقديم ويقدم
بسم الله ماشاء الرحمن
ان شاء الله يكون عجبكن
ملحوظه مهمه
لن تشعرى بزفاره الببض نهائبا لسببين
اولا كميه الفانيليا كافيه
ثانبا ان الكراميل سيمتص اى رائحه للبيض
ودائما لو عندى سمك او جمبرى وللتخلص من زفارته أقوم بحرق كميه من السكر فى طاسه وامشى بيها فى المطبخ والشقه وتختفى نهائيا اى رائحه غير مستحبه
أكملت موضوعى على خير
مه الله وبركاته
اخواتى فى المنتدى الكريم
هل علينا الصيف ولابد من وصفات تبرد عالقلوب
واليوم اقدم لكن باذن الله حلى جميل ورائع انا شخصيا بعتبره الحلى المفضل لى صيفا وشتاءا وخريفاا وربيعا كمان الا وهو
الكريم كراميل
ان شاء الله سأوافيكن بالطريقه المثلى له والبعيده عن رائحه الببض لكل ما تعانى من رائحته فى الكريم كراميل
المقادبر بسيطه للغايه وحتى لا تغلبى نفسك
فلكل كوب حليب كبير
ببضتان كبيرتان
ملعقتان كبيرتان سكر
ملعقتان صغيرتان فانيليا
الطريقه
انا استخدمت ثلاث اكواب حليب
و6 بيضات
6 ملاعق سكر
6 ملاعق صغبره فانيليا
لا تنزعجى من كميه الفانيلبا ولكن لاحظى ان البيض كببر
وللكراميل
كوب سكر
الطربقه
نضع السكر عالنار فى طاسه ونقلب
فى البدايه ستشعرى انه تيجمد ويلتصق ولكن مع التقليب سيذوب وعندما يتحول للون الذهبى اطفأى النار وتأكدى من عدم وجود اى تكتلات للسكر
هذه العملبه تستغرق دقائق فقط وانتبهى حتى لا يحترق منك السكر
صبى الكراميل فى القوالب المعده للدخول فى الفرن او فى صينيه
انا استخدمت الصينيه وقوالب ايضا
ثم نترك الصينبه جانبا وستلاحظى ان الكرامبل تجمد جدا واصبح صلب وكأنه زجاجى لا تنزعجى
وجانبا نذوب السكر فى الحلبب وعالبارد بدون تسخبن ونتركه جانبا
ونضع الببض فى طبق واسع ومعه الفانيليا
ونضرب بالمضرب اليدوى او شوكه جيدا
وبعدها نضع على البيض نصف كميه الحلبب المذاب فبه السكر ونقلب
ثم نصب الخليط عالكميه المتبقيه من الحليب
ثم نعود ونصفى الخليط فى مصفاه للتخلص من اى تكتلات فى البيض
ونصب الخليط عالكراميل فى الصينيه أواالقوالب
ونضع الصينيه ذاتها او القوالب فى صينيه اكبر بها ماء
كحمام مائى وندخلهم الفرن لمده ساعه على حراره 180 فى الرف المتوسط
ونختبر النضوج بعود خشبى زى الكيكه بالظبط
ونترك القوالب تهدأ وندخلها التلاجه مده ثلاث ساعات ممكن اكتر وليس اقل
وعند التقديم نمشى بجانب الحواف بعود خشبى حتى نتخلص من الالتصاق ونقلب القالب فى صينيه التقديم ويقدم
بسم الله ماشاء الرحمن
ان شاء الله يكون عجبكن
ملحوظه مهمه
لن تشعرى بزفاره الببض نهائبا لسببين
اولا كميه الفانيليا كافيه
ثانبا ان الكراميل سيمتص اى رائحه للبيض
ودائما لو عندى سمك او جمبرى وللتخلص من زفارته أقوم بحرق كميه من السكر فى طاسه وامشى بيها فى المطبخ والشقه وتختفى نهائيا اى رائحه غير مستحبه
أكملت موضوعى على خير